En

rusztikus provence

rusztikus családi ház

Újjáépített ház egyedi rusztikus lakberendezési megoldásokkal

A K.K. Beltér Stúdió az egyedi megoldásokban, egyedi bútortervekben jeleskedik, ám egy új megrendelőjük, dacolva a modern trendekkel, valami egészen újszerűt és teljesen személyre szabott lakberendezési stílust képzelt el magának. Nézd meg a látványterveket!

Belépve a házba, végigjárva a ház helyiségeit, egy érdekes eklektika, egy vegyesen megkomponált többféle stílus jegyeivel finoman egyensúlyozó összhatás fogad minket. Egyvalamit azonnal leszögezhetünk: A nagy felületen,  oldalfalakon és a mennyezeten használt faburkolatnak, a rusztikus padlóburkolatnak és a viaszolt, helyenként faragott bútorelemeknek köszönhetően, amikhez mind meleg színek társulnak, egy igazán otthonos összhatást kapunk. Van benne valami ősi, családi fészek hangulat, amit a mennyezeti festett kazetták, a torontáli szőnyegek motívumait idéző lámpaernyők, a cserépkályha melege, a sárgás fények mind csak fokoznak.

A jelenlegi ház elbontott elődjéből sikerült több használható faanyagot is átmenteni, ami konzerválás, kezelés után került beépítésre. A látszó fafelületek a maguk nyersességükben, látszó erezetükkel láthatóak, amik akár egy hegyi faházra, egy vidéki farmházra, vagy egy tóparti faház igényesen berendezett változatára is emlékeztethet. A kovácsoltvas veretek, zsanérok csak további erősítik ezt a hatást.

 

A földszinten az étkező, nappali, konyha hármasát találjuk egy térben, ahová egy rozsdabarna kanapé is hívogat. A modern étkezőasztalra a rusztikus csempével kirakott konyhában készült ételek kerülnek.

A rusztikus padlóburkolat, a mennyezeti festett kazetták, torontáli szőnyegmotívumokat idéző lámpaernyők mind-mind a nappali-étkező díszei

A nappali étkező közös légtér meghatározó eleme a drapp cserépkályha

A rusztikus hangulatú konyhabútorba nagyon jól beilleszkedik az antik hatású, de modern kiképzésű beépített konyhagép arzenál

A gyerekszoba is következetesen továbbviszi ezt az egyedi hangulatot, a rusztikus íróasztallal, az állatbőr szőnyeggel, a díszfegyverekkel, és egy bölénykoponyával. A víz kékjét idéző fürdőszobaszekrényen már magyaros tulipános díszítő motívumokat, a napot és holdalt is felfedezhetjük. 

 

A tizenéves fiúszoba rusztikus íróasztallal, az állatbőr szőnyeggel, a díszfegyverekkel, és egy bölénykoponyával

A víz kékjét idéző fürdőszobaszekrényen már magyaros tulipános díszítő motívumokat, a napot és holdalt is felfedezhetjük.

A ház alatt kialakított vendégfogadásra is ideális méretű borospince nagy becsben áll, hiszen gazdagon díszített, a tulajdonos büszkeségei gondosan megtervezett egyedi palacktartókban és tárolószekrényekben nemesedhetnek tovább. A stílusok itt teljesednek ki igazán, mediterrán elegancia, rusztikus báj, chateau berendezési tárgyakkal vegyítve, mindez barátságos vidéki milliőbe csomagolva.

A stílusok itt teljesednek ki igazán, mediterrán elegancia, rusztikus báj, chateau berendezési tárgyakkal vegyítve, mindez barátságos vidéki milliőbe csomagolva.

forrás: lakberinfo.hu