En

glamour glamour

glamour báj a mindennapokban

Egy római kancsó ihlette lakberendezés és látványtervezés

Lakberendezési látványtervek készítéskor sokféle ötlet, javaslat, inspiráció és elvárás adhat kiindulópontot a megrendelő részéről, de ritka, amikor mindezt egyetlen tárgy képviseli.

A római kancsó motívuma feltűnik az étkező felett látható csillár karjainak ívén és a tálalószekrény lábformáján. 

Ez a különös tárgy, ami egy budapesti családi házban felelős a belső terek újjáéledéséért nem más, mint egy római korsó, ami formájával, kecses alakjával fűszerezi meg a további tervek alakulását. Az ókori tárgykultúrában is fontos szerepe volt a használati tárgyak funkcióján túl a díszességnek, kidolgozottságnak, kifejezte tulajdonosának státuszát. A kiindulópont tehát adott volt és ezzel a nem hétköznapi feladattal a kecskeméti székhelyű K.K. Beltér Stúdió tervezőit bízták meg. 

A kecses korsó forma, az ívelt fül vonala visszatérő elem, és arányosan jelenik meg a bútorelemek tervezésében. Felbukkan a szokatlan konyhabútor díszítőelemeként, a hálószobai konzolasztal és a franciaágy lábain, a modern fürdőszobai szekrény kontrasztos kiegészítőjeként, de éppúgy feltűnik az étkező felett látható csillár karjainak ívén is.

Az alapkoncepcióhoz, illetve az elegáns megoldásokhoz jó választás volt a tereket egyfajta glamour-os bájba öltöztetni, amihez jól illik az ezüst, az aranyszínek használata, a csillogó és fémes képkeretek, tapéták alkalmazása, illetve a konyhabútor és az étkezőbútorok előlapjain feltűnő krokodilbőr kárpitozás. Maga a korsó diszkréten több helyen is feltűnik, többek között a fürdőszobában és a dolgozóban is. Az antik letisztult pompa így találkozott a 21. századi elegáns enteriőrökkel, a kényelmes bútorokkal.

Letisztult egyenes vonalvezetésű nappali, egyedi tervezésű és gyártású falikarokkal és állólámpákkal

Glamour stílusú hálószoba egyedi tervezésű csillárokkal, bútorokkal, dekorációval. A falon Kirják József természetfotója.

Krokodilbőr utánzatú előlapok, glamour hatású dekorkeret az ajtók körül és római kancsó ihlette dísz láb a konyhapult alatt

Glamour dekorációs keretbe illesztett konyhabútor elemek, beépített konyhagépekkel

...és a hiányozhatatlan az ötletadó római korsó

Egyedi tervezésű és gyártású fürdőpult, ezüstös glamour hatással a láb és a pillérek burkolatánál.

forrás: lakberinfo.hu